En 1398/09/20

دکتر میرزاده رییس دانشگاه آزاد اسلامی عصر امروز از بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها که در مصلی تهران در حال برگزاری است بازدید و با حضور در غرفه های مختلف رسانه ها به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، غرفه رسانه های دانشگاه آزاد اسلامی شامل خبرگزاری آنا، روزنامه فرهیختگان، خبرگزاری ایسکانیوز و روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی اولین محلی بود که دکتر میرزاده در آن حضور یافت و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
ارسال گزارش دقیق دانشگاه آزاد اسلامی به رهبر معظم انقلاب
دکتر حمید میرزاده، در غرفه رسانه های دانشگاه آزاد اسلامی، درباره نقش رسانه‌ها به ویژه رسانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان گفت: نقش اصلی رسانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی این است که برنامه‌ها، سیاست‌ها، مصوبات، آیین‌نامه‌ها و خطوط اصلی کاری دانشگاه آزاد اسلامی را برای جامعه علمی و صنعتی ایران و مردم منعکس کنند، و این فعالیت منحصر به شرکت‌های دانش‌بنیان نیست.
او افزود: بحث شرکت‌های دانش‌بنیان بحث اصلی در دانشگاه آزاد اسلامی است. بیش از 30 سال دانشگاه آزاد اسلامی تا حدود زیادی متکی به شهریه بوده، اما اکنون با حضور رقبای زیاد یعنی بیش از 2هزار و 300 دانشگاه و مرکز علمی دیگر، کاهش جمعیت دانشجویی کشور و برخوردهای غیرمنصفانه‌ای که با دانشگاه آزاد اسلامی می‌شود به این نتیجه رسیدیم که منحصرا نمی‌توانیم بر درآمد حاصل از شهریه تکیه کنیم.
وی گفت: بخشی از هزینه‌های دانشگاه آزاد اسلامی باید از ارتباط با صنعت، خدمات و فعالیت‌های دانش‌بنیان تامین شود. ما 3 سال است که بر روی این موضوع کار می‌کنیم، تلاش و برنامه‌ریزی‌هایی که ماحصل آن ایجاد 962 شرکت دانش‌بنیان یا واحد فناور و حدود 100 مرکز رشد بود که 70 درصد آنها در 3سال گذشته ایجاد شد.
وی افزود: عملیات اجرایی شهرک‌های فناوری آزاد برای استقرار مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان در 18 استان آغاز شده است و انتظار داریم بقیه استان‌ها کارهای اجرایی شهرک‌های فناوری آزاد را شروع کنند زیرا دانشگاه آزاد اسلامی تا پایان برنامه ششم خودش باید حدودا 40درصد هزینه‌هایش را از درآمدهای غیرشهریه‌ای مانند درآمدهای حاصل از شرکت‌های دانش‌بنیان تامین کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اقتصاد دانش‌بنیان را زیربنای اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: ما اقتصاد دانش‌بنیان و فعالیت در این زمینه را از امهات و اولویت‌های برنامه‌های خود می‌دانیم. فکر می‌کنم دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه از دانشگاه‌های دیگر از نظر عملیاتی چند قدم جلوتر است.
او افزود: به تازگی گزارشی با جزئیات کامل برای مقام معظم رهبری ارسال کردم. مقام معظم رهبری چندین سال است که طرح اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند و فرمودند که اقتصاد دانش‌بنیان زیربنای اقتصاد مقاومتی است، در سند علم و فناوری هم ماموریت بسیار بالایی برای اقتصاد کشور دیده شده و تا پایان سال 1404 باید 50درصد تولید ناخالص ملی یا جی دی پی از محل اقتصاد دانش‌بنیان تامین شود.
دکتر میرزاده گفت: به همین دلیل ما نمایشگاهی بزرگ و دائمی به مساحت 3هزار مترمربع در سازمان مرکزی دایر کردیم که محصولات دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی در آن عرضه می‌شود. به تازگی کتابی نیز توسط روابط عمومی دانشگاه منتشر شد که محصولات دانش‌بنیان تجاری‌سازی شده دانشگاه آزاد اسلامی که در سامانه آزاداکسپو نیز ارائه شده بودند، در آن کتاب معرفی شدند.
وی افزود: خوشبختانه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی از فعالیت‌های دانش‌بنیان بسیار خوب استقبال کردند و 700 محصول تجاری‌سازی شده در دسترس مردم و بازار قرار دارد و این حرکت با شتاب ادامه دارد.
دکترمیرزاده با بیان اینکه رسانه های دانشگاه آزاد اسلامی هر سال در نمایشگاه مطبوعات حضور دارند، اظهار کرد: رسانه های دانشگاه آزاد اسلامی برای رساندن پیام دانشگاه به جامعه اعم از قشر دانشگاهی و عادی فعالیت دارند.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه گفت: در این بین برخی رسانه ها فعالیت های دانشگاه آزاد اسلامی را وارونه جلوه می دهند و علیه دانشگاه خبرسازی می کنند که روشنگری این موضوع برعهده رسانه های دانشگاه است.
وی در پایان گفت: از حضور فعال و علاقمند رسانه های دانشگاه آزاد اسلامی در نمایشگاه مطبوعات خشنودم.
گلایه رییس دانشگاه آزاد از رسانه ملی
رییس دانشگاه آزاد اسلامی در بازدید از غرفه ایلنا در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها با قدردانی از تلاش خبرنگاران این مجموعه، گفت: در غربت خبری که بر علیه دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد، خبرگزاری ایلنا جزو خبرگزاری‌های فعالی است که با دانشگاه همکاری خوبی دارد.
وی ادامه داد: در حالی که دانشگاه آزاد اسلامی بیش از 40 درصد بار آموزش عالی را برعهده دارد، اما متاسفانه اخبار و عملکرد و اقدامات این دانشگاه از رسانه ملی منعکس نمی‌شود.
تمام پذیرش‌های دانشگاه آزاد اسلامی قانونی است
رییس دانشگاه آزاد اسلامی در جریان بازدید از نمایشگاه مطبوعات در غرفه ایسنا حضور یافت و در پاسخ به سوال خبرنگاران تاکید کرد: تمام پذیرش‌های دانشگاه آزاد اسلامی قانونی است بنابراین صدور مدرک تحصیلی نیز جزو لوازم این تایید پذیرش‌ها محسوب می‌شود.
وی گفت: وزارت علوم در یک نامه تمام پذیرش‌های سال 95 و در نامه دیگری تمام پذیرش‌های سال 94 و پیش از آن را قانونی اعلام کرده است. بنابراین اینکه برخی به صورت مغرضانه بگویند که رشته‌های دانشگاه آزاد قانونی نیست، غرض‌ورزی به شمار می‌رود.
دکتر میرزاده افزود: وقتی پذیرش‌های ما قانونی است، بنابراین مدرکی هم که می‌دهیم دارای اعتبار است و حتماً مدرک معتبری به دانشجویان ارائه می‌شود.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین از غرفه های روزنامه ایران، خبرگزاری ایرنا، ایسنا، برنا، دانشکده خبر، سازمان چاپ و انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی، روزنامه اطلاعات و .... بازدید کرد.