En 1400/07/28
برگزاری اولین نشست رؤسای مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی کشور به میزبانی واحد دماوند

اولین نشست رؤسای مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور به میزبانی واحد دماوند و با حضور دکتر واشقانی فراهانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی و مدیران کل حوزه معاونت پژوهشی و روسای مراکز تحقیقاتی برگزار شد.

در این جلسه دکتر واشقانی فراهانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی ضمن تاکید بر بیانات مقام معظم رهبری(مدظله) در خصوص تولید علم و همچنین مشکلات جهان اسلام نظیر جنگ غزه و وجود گروههای متعصب تروریستی نظیر داعش در عراق ، تنها راه برتری بر تمامی دشمنان را سلاح علم و توسعه علمی کشورهای اسلامی دانست.

وی در ادامه هدف از ایجاد مراکز تحقیقاتی را متمرکز کردن فعالیتهای پژوهشی ، ایجاد ظرفیت و توان پژوهشی و فناوری جدید و دوری از موازی کاری واحد ها عنوان کرد و اظهار داشت: دو عامل در راه اندازی مراکز تحقیقاتی باید در نظر گرفته شود؛ اول توانمندی خود واحد ها از بعد هیات علمی ، آزمایشگاه ها و کارگاه ها و دوم آمایش سرزمین و برآورده نمودن نیازهای محلی ، منطقه های ، استانی و ملی.

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با اشاره به ایجاد قطب های علمی گفت : انتظار ما اینست که مراکز تحقیقاتی و پژوهشی محل جذب هیات علمی ها برای تشکیل قطب های علمی در واحد ها و کشور باشند.

وی افزود: سیاست ما در برنامه راهبردی دانشگاه ،ایجاد توازن بین پژوهش های بنیادی و پژوهش های کاربردی است و ماموریت اصلی دانشگاه هم تولید علم و هم تبدیل این علم در جهت خدمت همه جانبه به مردم و پیشرفت همه جانبه کشور است البته با عنایت به نیازهای ملی و بین المللی.

وی در خصوص موانع موجود برای عقد قرارداد با مراکز صنعتی نیز گفت:موانع عقد قرارداد بین دانشگاه و صنعت را با صدور بخشنامه های لازم حل می کنیم.

وی ادامه داد: باید به دنبال نیازهای جامعه باشیم و دانشگاه هایی برترند که ضمن تشخیص نیازهای امروز جامعه ، نیازهای آینده را نیز پیش بینی و حل کنند.

دکتر واشقانی درپایان داشتن برنامه و اولویت بندی و وارد نشدن به چندین حوزه پژوهشی به دلیل منابع محدود مالی را گوشزد کرد و استفاده بیشتر واحدها از صندوق حمایت از پژوهشگران را خواستار شد؛وی همچنین افزود:دوره رقابت است و باید از فرصتها استفاده کنیم و با استفاده از دانش و تجربه خود و با آینده نگری فرصتها را شناخته و استفاده کنیم و نیز فرصتهای جدید را خودمان ایجاد کنیم.

در این جلسه همچنین دکتر حسینی مدیرکل امور پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی در سخنانی هدف از برگزاری این نشست را هماهنگی جهت ارتقاء کیفی و فعال سازی مراکز تحقیقاتی با هدف درآمدزایی از تولیدات علمی و پژوهشی عنوان کرد.

دکتر ثمری مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت  نیزگفت :از تاسیس شرکتهای دانش بنیان حمایت می کنیم و به توسعه فن آوری احتمام جدی داریم.

در ابتدای جلسه نیز دکتر محمود صفری رئیس واحد دماوند ضمن خیر مقدم به حضار ، گزارشی از روند شکل گیری واحد دماوند و فعالیت های پژوهشی این دانشگاه ارائه داد.

در این نشست علمی ، حضار به بیان عملکرد، نقطه نظرات ، پیشنهادات و برنامه های آینده خود پرداختند.

شایان ذکر است شرکت کنندگان در نشست،نماز جماعت ظهر و عصر را به امامت آیت ا.. جوادی آملی اقامه نمودند.